Tiamat (Maldek)

Astrobiologi

Planeten Tiamat kallas ofta även för Maldek. Även kallad för Phaeton av de forntida grekerna[4]. Var en supermassiv version av Jorden[1] som hade Mars som måne. Befolkades av civilisation med humanoider som hade förlängda skallar jämfört med dagens Homo Sapiens. De var lite längre än de på Mars som hade annorlunda utformade skallar. Båda tillhörde samma civilisation. Raserna på de två himlakropparna konkurrerade med varandra via sina kungar och var ofta i krig med varandra.

Förstörde Ras försvarsskydd & Tiamat sprängs i bitar

De kom på ett sätt att använda Den Forntida Byggarrasens försvarsnät, som hade fungerat i mer än en miljard år, för att använda den som ett vapen mot en annan civilisation i den Lokala Stjärnhopen. Nätet utnyttjar den kosmiska nätet (cosmic web) som är en elektromagnetisk struktur som också används för portalresor. Något gick fel och planeten sprängdes i småbitar i slag där även Mars tappade sin atmosfär.

Asteroidbältet bildas

Delar av resterna från Tiamat blev asteroidbältet. Det finns för lite materia i asteroidbältet för att utgöra hela planeten Tiamat. Men simuleringar visar att de asteroider som finns i asteroidbältet har ett ursprung i en planet.

Flyttade Månen till Jorden

Preadamiterna tog Månen, som tidigare befann sig i närheten av Tiamat, och förflyttade den till Jorden där de tidvattenlåste den med Jorden. För lite materia i asteroidbältet för att kunna utgöra hela planeten. Men simuleringar visar att asteroidbältet kommer från en kropp. Så materien har försvunnit från banan på något sätt.


Källor:
[1]: IMDb, The Cosmic Secret, 2019-11-19.
[2]: Vimeo, The Cosmic Secret, 2019-10-22.
[3]: Wikipedia, "Tiamat", 2020-04-13.
[4]: Wikipedia, "Phaeton", 2020-04-13.

Tillbaka till Kosmologikas hemsida

© Copyright 2018- Christian Målmark E-postadress

Nästa sida
Copyright © www.kosmologika.net. Materialet får skrivas ut och användas för personligt bruk. Användning i undervisningssyfte eller kommersiella syften är ej tillåten utan tillstånd. Läs mer här: https://www.kosmologika.net/Copyright.html.