Massutrotning

Astrobiologi

Det pågår en massutrotning på Jorden. Den har börjat med att utrota det otroligt genetiskt diversiva livet som har funnits på planeten i tiotals miljoner år. Utrotningen av arter sker snabbare och snabbare när Sapiens expanderar till synes obegränsat på en begränsad planet. Det finns miljontals arter som människan aldrig kommer att upptäcka innan vi har utrotat dem.

Det finns tecken som tyder på att dinosaurier togs till annan planet innan den stora utrotningen skedde i och med nedslaget av meteoren på Yukatan-halvön för 65 miljoner år sedan. Vi får hoppas på att det är någon som har tagit de fleasta av arterna som utrotas idag till andra planeter. Vi vet att en av de främsta skälen för utomjordingar att komma till Jorden är för att hämta genetiskt material där vår planet (fortfarande) är rik.


Källor:
[1]: Titusville, Pennsylvania @ Wikipedia", 2019-09-29.

Tillbaka till Kosmologikas hemsida

© Copyright 2018- Christian Målmark E-postadress

Nästa sida
Copyright © www.kosmologika.net. Materialet får skrivas ut och användas för personligt bruk. Användning i undervisnings- eller kommersielltsyfte kräver skriftligt tillstånd. Läs mer här: https://www.kosmologika.net/Copyright.html.