Don Elkins

Födelseland: USA
Födelseår: 1930
Död år: 1984

Donald "Don" Elkins är mest känd för sin kontakt han, och hans partner Carla Rueckert (1943-2015), hade med Ra under åren 1980 till 1984 samt de två böckerna "The Ra Contact: Teaching the Law of One" som blev resultatet. Denna bok är av samma betydelse på Jorden som Bibeln, Toran och Koranen. Alla böckerna innehåller kanalisering men "The Ra Contact" är modernare, mindre förvrängd och mer vetenskapligt uppbyggd. Eftersom Lagen om En beskriver de andliga grundregler som råder i Universum. Tjänande av andra mot tjänande av sig själv, ljus mot mörker, själarnas utveckling och uppstigning. Speciellt i denna tid kring år 2020, där i slutet av en 75000 år lång cykel, innebär examination av själar. Något som inte bara vi på Jorden är intresserade av utom mängder av utomjordiska raser som vill ta del av gobitarna av denna process där utvecklingen är otroligt mycket snabbare än vanligt.

Don var som gjord för att undervisa och var en mycket klok person. Han var en fascinerande föreläsare och duktig historieberättare. Han hade ett öppet trossystem som gick utanför det klassiskt vetenskapliga.

Barndom

Don Elkins föddes i Louisville, Kentucky, år 1930 som son till Tully och Elizabeth Elkins.

Akademisk bana

Elkins tog examen i mekanik vid Speed Scientific School, ingenjörshögskolan till University of Louisville. Han tog magisterexamen i allmän ingenjörskonst ifrån Speed Scientific School. Han tog även en magisterexamen i mekanik vid universitetet i Louisville. Han undervisade vid Speed Scientific School i tio år. Han var grundare och ledare för avdelningen för mekanik vid University of Alaska år 1960-61, professor i fysik och ingenjörskonst vid University of Louisville under tolv år mellan 1953 och 1965. Han älskade naturen där men tiden blev dock begränsad p g a till ett år p g a att Don tyckte att det arktiska klimatet var för kallt för honom. År 1965 bytte han bana och blev istället pilot för att tjäna mer pengar (en pilot tjänar betydligt mer än en professor i USA) för att ha råd att ägna sig åt UFO och paranormal forskning.

Koreakriget

Don gjorde avbrott från sitt jobb som lärare vid Speed Scintific School för att tjänstgöra i Förenta Staternas Armé under Koreakriget. Han steg snabbt i graderna till Master Seargent och var den yngsta i Armén som hade den graden vid 21 års ålder. P g a gruppens långlivnad så blev de skickade till Tyskland. Elkins stannade i Arméns reservstyrkor i tretton år efter att ha återvänt från Tyskland och pensionerades med graden som Kapten.

L/L Research

Don började jobba själv år 1955 med det som senare blev L/L Research. Områden han jobbade med var ålderregressionshypnos för att utforska reinkarnation. Han pratade med och besökte personer som var kontaktade av utomjordingar över hela Förenta Staterna. Tillsammans med sin partner, Carla Rueckert, publicerade han delar av den UFO-forskningen i boken "Secrets of the UFO" år 1976.

År 1962 började Don ett experiment med att kanalisera de protokoll som han hade lärt sig från en kontaktgrupp i Detroit, Michigan. Det experimentet blommade ut till det som blev den huvudsakliga insatsen för L/L Research: Att samla in och dela information för den spirituella utvecklingen hos mänskligheten.

Skrev bl a för "The MUFON Newsletter" under 1970-talet. Men slutade med detta när det framgick att kanaliseringsexperimenten gav betydligt mer.

Kontakten med Ra

"The Law of One", som skedde mellan år 1980 och 1984, utgör toppen av Don's liv och arbete, som han gjorde tillsammans med hans två medforskare, Carla L. Rueckert och Jim McCarty.

Det var genom Walt Rogers i Detroit, Michigan, som han fick kontakt med Ra och Confederationen. De undrade varför människan inte förespråkar de ord från Den Eviga Skaparen som de hade förmedlat många gånger genom många olika källor under historien.

Han var kapten och flög flygplan fram till sin död år 1984.


Källor:
[1]: L/L Research: "Don Elkins", 2020-03-14.
[2]: L/L Research: "The Ra Contact: Teaching the Law of One", 2020-03-14.
[3]: Bring4th.org: "The L/L Research Story", 2020-03-16.

Tillbaka till Kosmologikas hemsida

Copyright © www.kosmologika.net Materialet får skrivas ut och användas för personligt bruk. Användning av informationen för undervisningssyften skall innehålla ett omnämnande och referens till källan. Kommersiell användning är ej tillåten. Läs mer här: https://www.kosmologika.net/Copyright.html.